Reino de sombras

Reino de Sombras

Us parlaré de l'últim llibre que vaig tenir a les meves mans, una barreja trepidant d'horribles assassinats, intrigues sobre el Vaticà i la impunitat i silenci davant els pitjors pecats comesos per part d'alguns membres de l'Església catòlica. No... no estic parlant d'una de les novel·les del conegut Dan Brown, em refereixo al llibre "Reino de Sombras" de l'autor Xavier Cruzado.

Després d'haver llegit aquesta novel·la, he de dir que l'anteposo davant de qualsevol llibre de Dan Brown. La qualitat d'aquesta obra, des del meu punt de vista, supera amb escreix a qualsevol creació del famós escriptor de novel·les de Nou Hampshire. No cal buscar un bon escriptor de novel·les als Estats Units, a Breda tenim una gran qualitat literària. He gaudit llegint aquest llibre de Xavier Cruzado, és evident i s'aprecia clarament la seva professionalitat com a guionista de cinema.

"Reino de Sombras", és una història de ficció sobre els escàndols de pederàstia de l'Església catòlica a Espanya basada en fets reals. La novel·la parteix d'uns assassinats rituals de membres de l'Església en setmanes prèvies a la visita del Papa Benet XVI a Espanya, i compta amb una important base històrica gràcies a l'assessorament del criminòleg Vicente Garrido. Parlem d'una història sobre l'escàndol de la pederàstia a Espanya, que ha esquitxat durant dècades a centenars de membres de l'Església catòlica, així com el pacte de silenci i intercanvi de favors que el poder eclesiàstic va mantenir amb els governs d'Aznar i els seus cercles més propers.

Xavier Cruzado, moltes gràcies per la creació d'aquest gran llibre.