Il·lustració, educació holística i gastronomia

FCJ

"Asesinos en serie" de l'autor Ferran Capdevila
"Estructura de la creatividad" de l'autor Carles Páez
"La cuina tradicional del Montseny" de l'autor Jordi Bassi

Voldria fer referència a tres autors amics meus, els quals van arribar al món de les lletres per diferents aspectes professionals i per tant el seu treball literari està íntimament lligat a les seves respectives professions: la il·lustració, l'educació holística i la gastronomia.

"Asesinos en serie" de l'autor Ferran Capdevila

Quan parlem d'il·lustració en el disseny gràfic ens referim a un dibuix o imatge que sol acompanyar un text per enriquir i complementar-lo, fent que la comunicació sigui més senzilla per a l'usuari. Actualment, el món de la il·lustració s'està tornant molt recurrent, ja que diversos d'aquests treballs són compartits en xarxes socials. Els aspirants a dissenyadors, dibuixants i il·lustradors sempre intenten esbrinar qui els va il·lustrar i quina va ser la seva inspiració. Perquè, encara que molts d'aquests dibuixos compten amb diferents estils, sempre n'hi ha que criden molt l'atenció, ja que són veritables obres d'art, com les mostrades per Ferran Capdevila, en aquest llibre, "Asesinos en serie". En ell, podem gaudir d'una il·lustració i un elaborat perfil de cada assassí, mostrant-nos el veritable aspecte dels assassins en sèrie més famosos de la història, com Jack el Destripador, El Vampiro de Düsseldorf o Los Asesinos del Páramo. Aquests són només alguns dels noms que mostren la seva mirada criminal per aquestes pàgines i que ens retornen la imatge de l'infern que reposa expectant en una escletxa del cor de tot ésser humà. Ferran Capdevila o Magretart, que és el seu pseudònim artístic, també compta amb un altre llibre que ens mostra magnífiques il·lustracions dels jugadors de llegenda del Futbol Club Barcelona.

"Estructura de la creatividad" de l'autor Carles Páez

Aquest llibre esmicola l'arbre estructural holístic de desenvolupament de la creativitat aplicada a metes personals i professionals, amb inspiració, motivació i persuasió, mostrant-te l'enorme rellevància de desenvolupar les teves capacitats d'enginy personal i inventiva individual. Carles Páez és el creador de la Iniciativa Educativa Holística ARKHANES i ha escrit diversos llibres que tenen a veure amb el món holístic. Entre ells, "Estructura de la creatividad", "Escuela del bosque" o "Innova tu vida en 7 pasos". Però també ha escrit diversos contes holístics per a nens, entre ells, "Cuentos de la Ecuela del Bosque Boscola" o "Fiesta fin de curso". L'holisme és una concepció basada en la integració total en una situació. És un sistema que les seves propietats s'analitzen com un tot, d'una manera global i integrada, perquè el seu funcionament només es pot comprendre d'aquesta manera i no només com la simple suma de les parts.

"La cuina tradicional del Montseny" de l'autor Jordi Bassi

Aquest receptari abasta una àrea geogràfica molt extensa, i en recull tota la diversitat culinària, des de les receptes més elementals dels carboners i dels dies magres. Així hi trobarem receptes senzilles com ara la sopa escaldada o les farinetes de blat de moro, fins a les més elaborades dels dies de festa, com el pollastre rostit o els peus de porc. Amb les observacions que acompanyen cada recepta, en Jordi Bassi assegura l’èxit del cuiner més inexpert i ens porta cap a l’entusiasme i l’amor per les cassoles. Jordi Bassi, també ha escrit, conjuntament amb Antoni García Llorca, "La Vall de les Pomeres. Temps era temps a Riells i Viabrea."