El hombre que vino de las olas

El hombre que vino de las olas

Novament he decidit llegir un llibre d'un autor proper, en aquesta ocasió un autor de Riells i Viabrea, un relat de Jorge Edo, "El hombre que vino de las olas". Al principi, la meva intenció era la de llegir el seu nou llibre "El mar de sus ojos", ja que vaig poder llegir un petit fragment i em va semblar una prosa molt rica i ben estructurada. Però Jorge em va comentar que aquesta novel·la encara estava en procés i que no estaria publicada fins a finals d'any, va ser llavors quan em vaig decidir per "El hombre que vino de las olas". No sé per què, però em va atraure aquest títol, tot i que també té altres llibres publicats, com "El enigma de Paul" o "El viaje de Keith".

És una història que et va absorbint a poc a poc, fins que et trobes immers en un món d'aventures del qual no voldries sortir mai. Una lectura que m'ha transportat als meus dies de joventut en què jo llegia a John Steinbeck, Jack London o Robert Louis Stevenson. Aquesta fabulosa història transcorre al nord de Dinamarca, a la regió de Skagen, allà on el mar Bàltic i el mar del Nord s'estrenyen com gegants en un pols salvatge de la mare natura. En aquest bucòlic enclavament viu Hanne, que des de la seva infantesa visita diàriament les desertes platges de Skagen buscant un sentit a la seva vida.

Un cop més, no em penedeixo d'haver llegit a un dels nostres autors més propers com Jorge Edo. La majoria de vegades la qualitat literària la tenim a un pas de casa. Una gran obra que no pertany al gran màrqueting literari i encara menys a editorials com Planeta, però que és mereixedora d'això, com molts altres autors, que amb poc pressupost elaboren veritables obres d'art literari. Enhorabona, Jordi, segueix així i gràcies per abrigar-nos amb aquest bell art que són les lletres.