Des Lealtad

DesLealtad

La deslleialtat és l'incompliment del qual exigeixen les lleis socials sobre la fidelitat, l'honor i l'honradesa; i en aquest llibre es reflecteix clarament aquest concepte, per tant el títol és molt apropiat.

El protagonista d'aquesta gran història es diu Paul Smith. Tot just sent un nen, rep la notícia de l'assassinat del seu pare. Aquest succés marcarà la seva vida professionalment, convertint-se en policia, però també embolicant-lo en una trama criminal molt perillosa.

La prosa està carregada de verbs de moviment amb unes descripcions molt visuals i ben elaborades. Els diàlegs mostren la psicologia i els fantasmes de cadascun dels seus personatges. La tensió mostrada en cada un d'aquests diàlegs, fa que el que diuen mai sigui una cosa trivial. El narrador ens fa un seguiment detallat de cada escena, mostrant-nos així cada detall amb una precisió exacta. L'espai escollit per l'autor és de tipus urbà, però amb bells espais naturals. El misteri, el dolor, l'amor, la passió, el sofriment; tot això envolta aquesta història en un fantàstic drama de la novel·la negra.

La base de tota novel·la policíaca és el crim. És impossible pensar en el gènere si almenys no apareix un homicidi. A partir d'aquesta base mínima, indispensable, cal embastar una història, i Alejandro, no només aconsegueix elaborar una gran història, sinó que també la porta més enllà de la simple novel·la policíaca, la culmina amb un drama que ens farà patir i estimar com a lectors, sentint-nos part d'ella mateixa. Una bona novel·la negra ha de mantenir la tensió dramàtica i fer un tractament exquisit dels personatges. De fet, a mi, el que més m'interessa de les novel·les són els personatges, entendre'ls; i en aquest gran llibre d'Alejandro, aquest exquisit tractament dels personatges s'evidencia clarament.

En el llibre "Des Lealtad", Alejandro ens submergeix des de les primeres pàgines en un laberint de passions que van des de l'amor familiar fins a l’odi més profund i aferrissat, demostrant un domini de la tècnica narrativa dins de l'anomenada novel·la negra.

Sempre he aconsellat la lectura, però també en aquest cas, la lectura d'aquest llibre, un bon llibre per a aquest estiu.

Alejandro García, he llegit el teu llibre i m'ha encantat. Segueix escrivint. Et desitjo molta sort en aquesta fantàstica trajectòria que has triat, com ho és, el món de la literatura.