Cuadernos del pasado

Cuadernos del pasado

He tingut l'oportunitat de llegir-me el llibre "Cuadernos del pasado", que és la continuació de "El futuro en sus ojos" i segon volum de "La trilogía del Destino". En aquest llibre, Sergio Sánchez-Quiu ens descriu d'una manera magistral els rellevants successos que van esdevenir a Barcelona durant el Cop d'Estat de juliol de 1936 contra el govern de la República Espanyola, que va iniciar la Guerra Civil i que no va aconseguir triomfar a Barcelona, ​​el que portaria al fracàs de la revolta militar a tot Catalunya, però també a l'enfrontament armat entre el Partit Obrer d'Unificació Marxista (POUM) i alguns sectors anarquistes, per una banda, i els comunistes i el Govern de la Generalitat de Catalunya, de l'altra, i que alguns historiadors els han considerat com una guerra civil dins de la guerra civil.

En aquest llibre es mostra el millor i el pitjor de l'ésser humà. Reflecteix l'amor i la fraternitat que pot sorgir entre persones en moments tan crítics com el d'un enfrontament bèl·lic, però també la ira, l'odi i la venjança. Ens mostra clarament, com sorgeixen els dimonis de l'ànima humana dins d'un caos d'idealismes confrontats que es nodreixen de violència i rancors trobats.

Aquesta segona part de la trilogia "Cuadernos del pasado", per si sola és una bona obra narrativa, però des del meu punt de vista, no l'hagués viscut amb la mateixa intensitat, sense abans haver llegit la primera part "El futuro en sus ojos".

Aquestes dues primeres parts són realment bones. Espero amb ansietat la tercera part d'aquesta aclaparadora trilogia i així poder seguir gaudint i patint amb la turbulenta història que acompanya capítol rere capítol a tota la família Balcells.